Kager

Cheesecake med brombær på chokoladebund

I vores have er der brombær i hegnet ind til naboen. De er ganske store, i forhold til dem vi finder i skoven og øvrige hegn langs med stier, hvor vi går ture. Umiddelbart tror jeg det er sorten, som hedder “thornfree” der vokser i vores have.
Vi har hele sommeren igennem høstet fra busken, og løbende kommet dem i fryseren til senere brug. Indtil videre har jeg af en mindre portion lavet marmelade, mens der af resten skal prøves lidt forskellige opskrifter. Og de opskrifter skal naturligvis deles med jer.

I denne uge har jeg allerede forsøgt mig med den første. Den består af en bund af svensk chokolade-“kladdkaka” med cheesecake-fyld, hvori saften fra brombærene er tilsat.

Svensk chokolade-“kladdkaka”
150g margarine/smør
2 æg
3dl sukker
1½dl hvedemel
4spsk kakao
1½tsk vaniljesukker

  1. Tænd ovnen på 150grader varmluft.
  2. Smelt fedtstoffet i en gryde og lad det køle af.
  3. Pisk æggene med sukker til en luftig æggesnaps.
  4. Tilsæt hvedemel, kakao, vaniljesukker og den smeltede fedtstof i æggesnapsen. Rør det sammen til en ensartet dej.
  5. Beklæd en springform med bagepapir, og hæld dejen deri.
  6. Bag nu kagen i 30 min, og lad den blive kold.

Cheesecake-fyld med brombær
300g brombær
3spsk sukker
2spsk citronsaft
3 blade husblads

  1. Hæld koldt vand i en skål, og læg husbladsen i blød deri.
  2. Brombær, sukker og citronsaft kommes i en gryde og koges let i 5-10 min.
  3. Saften sigtes nu fra i en skål, hvori den opblødte husblads tilsættes. HUSK, husbladsen skal knuges for vand!
  4. Lad brombærsaften køle lidt af – uden at stivne.

Imens kan du lave selve cheesecake-fyldet, der består af:
400g neutral flødeost
125g flormelis
2tsk vaniljesukker
1spsk citronsaft
½l fløde

  1. Flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronsaft røres godt sammen til en ensartet masse.
  2. Herefter piskes fløde til en let skum, og vendes sammen med ostemassen.
  3. Nu tilsættes den afkølede brombærsaft forsigtig af flere omgange. Saften vendes let rundt indtil farven er ens i hele cheesecake-fyldet.
  4. Beklæd en springform med evt. kageplast eller bagepapir i kanten. Kom bunden i formen og hæld herefter fyldet over.
  5. Kagen stilles nu på køl til næste dag, hvor den kan pyntes ligesom du ønsker.

Selv har jeg pyntet kagen på billedet med frisk hindbær fra haven og finthakket hvid chokolade.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *