Bagværk

Franskbrød med birkes

WAUW…! Det er 15. januar 2020 i dag, og 12. august 2017 havde jeg min første post på min Instagram profil til Christina’s madblog. Det er nu 2½ år siden, og i dag revner jeg af stolthed, da bloggen har ramt 1000 følgere.

Christina’s madblog er min hobby, og derfor må jeg acceptere, at jeg i perioder ikke helt har tiden med mig. Det kan være svært at finde tid til alt, når der også er familie, fuldtidsarbejde og en selvstændig husbond, der har brug for min tid. Når det så er sagt, så bliver der postet i det omfang jeg har tid og plads til det. Bloggen handler generelt kun om mad og mig, idet bloggen er mit fristed – min Christina-tid. Det er også årsagen til I ikke umiddelbart møder min familie. Men er det nu også vigtigt I kender min familie? Ja, jeg er i tvivl. Så længe jeg er i tvivl, tænker jeg det er bedst at holde mig til mit udgangspunkt, og det håber jeg I synes om.

Familien elsker friskbagt franskbrød med birkes – også det hitter! I december posted jeg et billede, som fik utrolig mange like’s og kommentarer med på vejen. Derfor tænkte jeg det var oplagt, at dele opskriften med jer.

Her i husstanden bliver er spist en del brød, som oftest er rugbrød. I weekenderne forsøger jeg gerne at få bagt boller eller franskbrød, så vi har let morgenmad eller til en hurtig eftermiddagsmad.

Opskriften her giver 2 store franskbrød.

50g gær
½ liter lunken vand
2tsk salt
30g margarine
1spsk honning
1 æg
800g hvedemel

1 æg til pensling sammenpisket med lidt vand.
Blå birkes

Hvis du har en røremaskine kan du med fordel springe punkt 1-2 over, og komme alle ingredienserne i skålen på en gang. Husk alle de våde ingredienser tilsættes først. Rør nu dejen i 10 min. på lav hastighed, og derefter 5 min. på lidt højere hastighed.

  1. Smuldre gæren i en skål og opløs det i lunken vand.
  2. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
  3. Stil dejen til hævning under et fugtigt klæde eller dækket med husholdningsfilm i 60 min.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store dele.
  5. Tænd ovnen på 180grader varmluft.
  6. Del de 2 klumper dej i 3 lige store dele. Du kan med fordel veje dejen af. Forme nu hver dejklump så det bliver aflangt. Nu skal du til at flette på bedste vis (og jeg er ikke særlig god, så det bliver på bedste skole-pige-metode).
  7. Kom hvert brød i en brødform af 1-1½ liter eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 30 min. under et fugtig klæde.
  8. Inden brødene kommes i ovnen, pensles de med æg og drysset blå birkes.
  9. Bag franskbrødene i ovnen i 20-25 min.

Lad brødet køle af inden det nydes.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *