Bagværk

Fuldkornsboller

En plade friskbagte boller kan få (næsten) enhver til at blive lækkersulten. Der findes ikke noget så godt som brød eller boller, der lige er kommet ud af ovnen. Duften breder sig hurtigt ud i hele husets små kroge. Her i huset vækker det liv omkring spisebordet, når de lune bollerne bliver serveret med smør og evt. andet tilbehør.

Der findes uendelig mange opskrifter på boller. Selv har jeg rigtig mange liggende, og lige denne her bruger jeg ofte når det skal gå hurtigt – også er de med fuldkorn.

20 stk.

50g gær
4dl lunken vand
100g bagemargarine
1 æg
2spsk sukker
1tsk salt
300g fuldkornsmel
500g hvedemel

Pyntning
Vand
Fuldkornsmel

Hvis du har en røremaskine kan du med fordel springe punkt 1-2 over, og komme alle ingredienserne i skålen på en gang. Husk alle de våde ingredienser tilsættes først. Rør nu dejen i 10 min. på lav hastighed, og derefter 5 min. på lidt højere hastighed.

  1. Smuldre gæren i en skål og opløs i det lunken vand.
  2. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
  3. Stil dejen til hævning under et fugtigt klæde eller dækket med husholdningsfilm i 20 min.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 20 lige store dele.
  5. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  6. Kom de formede boller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 40 min. under et fugtigt klæde.
  7. Inden bollerne kommes i ovnen, kan du pensle dem med vand og drysse med fuldkornsmel.
  8. Bag bollerne i ovnen i 15 min.

Lad fuldkornsbollerne køle af og nyd dem lune med smør samt evt. marmelade.

Velbekomme!

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *