Kager

Gammeldags fastelavnsboller

Yeah, så er det tid til fastelavnsboller… Jeg synes de smager helt fantastisk. Personligt er jeg mest den gammeldags fastelavnsbolle med remonce. Det gælder heldigvis også for resten af familien. Selve det med udklædning og “slå-katten-af-tønden” overlader jeg til børnene, også skal jeg nok sørge for friskbagte fastelavnsboller til hele flokken.

16 stk.
200g margarine
1½ dl mælk
50g gær
1/4 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
350g hvedemel
1 æg

1. Smelt margarine og hæld mælken deri.
2. Kom blandingen i en skål (den skal være lunken) og opløs gæren heri.
3. Tilsæt de tørre ingredienser og ælt massen godt.
4. Dejen er nu lind. Tilsæt ægget i dejen og rør godt.
5. Lad dejen hæve i 30 min. og bland i mellemtiden remoncen.
6. Tænd ovnen på 200grader alm. ovn.

Remonce:
50g margarine
50g sukker
1 lille tsk. vaniljesukker
16 stk. nougat i små stykker

7. Rul dejen ud i en firkant af 40×40 og dele dejen i 16 firkanter.
8. Fordel remoncen på hver firkant samt et stykke nougat og luk bollerne tæt.
9. Placerer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 15min.
10. Bag fastelavnsbollerne i 12 min.

Pynt de afkølede fastelavnsbollerne med glasur og evt. drys.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *