Bagværk

Franskbrød med havregrød

Bager du i øjeblikket mere end du plejer? Eller fik du lige lyst til frisk og hjemmebagt franskbrød?
Så vil jeg bare sige – jeg forstår dig godt. Der er heller ikke noget bedre. Det kan jo gøres let, hurtig og enkelt.

Med denne opskrift tænker jeg ikke du går helt fejl byen, også er der endda til 2 stk.

2dl finvalset havregryn
7dl vand
1dl hørfrø

1. Havregryn og vand koges til en let havregrød
2. Tilsæt hørfrø og lad grøden afkøle.

50g gær
1dl vand
3tsk salt
2spsk honning
2spsk smagsneutral olie
850g hvedemel

Hvis du har en røremaskine kan du med fordel springe punkt 1-2 over, og komme alle ingredienserne i skålen på en gang. Husk alle de våde ingredienser tilsættes først. Rør nu dejen i 10 min. på lav hastighed, og derefter 5 min. på lidt højere hastighed.

3. Smuldre gær i en skål og opløs den med vand.
4. Kom den afkølede havregrød i gær-blandingen og tilsæt salt, honning, olie og mel.
5. Når dejen er rørt sammen, skal den hæve i 60 min under et fugtigt klæde.
6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2, hvorefter de formes til brød. Kom dem med fordel i hver sin brødform.
7. Lad brødene efterhæve i yderligere 45 min under et fugtigt klæde. Imens brødene hæver kan du varme din ovn op på 225grader varmluft.
8. Kom brødene i ovnen, og bag dem i 5 min ved 225grader. Herefter skrues temperaturen ned til 200grader, og brødene bages færdig i 20-25 min.

Nyd en frisk og lun skive franskbrød med en lækker topping.
Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *