Bagværk Snacks

Grove pizzasnegle med kebab

Nogle af mine opskrifter bliver til i forbindelse med en oprydning, hvor jeg finder flere forskellige små rester i køleskabet eller fryseren. Og det ser jeg overhovedet ikke noget dårligt i. Det er faktisk ret smart og min pengepung er glad for det. Umiddelbart tænker jeg ikke, jeg er den eneste, der gemmer lidt “i tilfælde af jeg nu skulle få brug for det”

Uheldigvis får jeg ikke altid noteret ned hvad indholdet er… Det er så godt nok sket denne gang. Lucky me.

Jeg har nemlig lavet en portion pizzasnegle med kebab, som er faldet rigtig godt ud. Så er der lidt til lækkert til madpakkerne, og børnene er vilde med dem. Inden vi når at få spist dem alle, så har jeg kommet en portion i fryseren, som vi kan tage op, hvis vi skal på en lille udflugt eller vi får lyst til en snack.

16-20 stk.

50g gær
1½dl lunken vand
1½dl lun mælk
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
100g bagemargarine skåret i tern
200g groft mel – f.eks. rug, grahams, fuldkorn
400g hvedemel

1½dl pizzasauce eller ketchup
2dl revet cheddarost
100-200g grovhakket kebab – kan købes på frost
Tørret oregano og basilikum

1. Smuldre gær i en skål og tilsæt vand samt mælk, for gæren kan blive opløst.
2. Kom de øvrige ingredienser i væsken og rør dejen sammen.

Har du en røremaskine, kan jeg anbefale dejen æltes i 10 min. på lav hastighed(trin 1) og efterfølgende 5 min. på højere hastighed (trin 2).

3. Lad dejen hæve i 1 time under et fugtigt klæde eller dækket med husholdningsfilm.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i 30 x 40 cm.
5. Smør sauce ud på hele fladen, og drys efterfølgende med cheddar og kebab.
6. Rul nu forsigtig sammen på den lange led, og skær/del den i 16-20 stk.
7. Kom “snippen”/enden af sneglen ind under, for at lukke den til. Placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad pizzasneglene efterhæve i 30 min.
9. Drys evt. med oregano og basilikum
10. Pizzasneglene bages i 15 min.

Nyd pizzasneglene imens de er lune.

TIP!
– mælken kan skiftes ud med andre mælkeprodukter
– i stedet for bagemargarine kan du benytte smør

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *