Bagværk

Hvedeknopper

Uhmmm ristede hvedeknopper med et godt lag smør. Det smager nu dejlig.

Siden jeg var barn kan jeg mindes vi har spist hvedeknopper dagen før Store Bededag. Tænker der har været en årrække, hvor jeg ikke har spist det og ligesom lagt traditionen på hylden. For nogle år siden har vi genoptaget traditionen her i huset, idet jeg egentlig synes den er rigtig fin.

Sidste år var første gang jeg selv bagte hvedeknopper – på slump. I går kunne jeg godt se, det ikke var smart, da jeg igen ville bage. Derfor har jeg i år noteret mig, hvilke ingredienser i rette mængder jeg anvender, og synes det skal deles med jer.

20-24 stk.

50g gær
2½dl kærnemælk
2½dl vand
2 æg
3tsk salt
3tsk sukker eller rørsukker
2tsk kardemomme
800g hvedemel
100g smør eller bagemargarine

1. Opløs gær i en skål med kærnemælk og vand.
2. Kom alle de øvrige ingredienser i blandingen og rør dejen sammen. Den vil være lidt våd, det betyder dog ikke noget.

Har du en røremaskine kan jeg anbefale dejen æltes i 10 min. på lav hastighed(trin 1) og efterfølgende 5 min. på højere hastighed (trin 2).

3. Lad herefter dejen hæve 1 time under et fugtigt klæde eller beklæd din skål med husholdningsfilm, for at bevare fugten i dejen.
4. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 20-24 stk. i ens størrelser. Du kan evt. veje dejen af, så de bliver helt nøjagtige. Form hvert stykke til en bolle.
5. Sæt hvedeknopperne med 3cm afstand på en bageplade eller i en bageform beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1 time under fugtigt klæde.
6. Tænd din ovn 200 grader alm. ovn 30min før brug, så den bliver godt varm.
7. Bag hvedeknopperne i 15-18 min.

TIP!
Du kan sagtens:
– bytte kærnemælk ud med andre mælkeprodukter
– hvis du ønsker en grovere hvedeknop, at skifte 100-200g hvedemel ud med en grovere meltype. Det kan f.eks. være grahamsmel eller fuldkornsmel.
– halvere opskriften, så du får en væsentlig mindre portion.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *