Kager

Julekage med ris ala mande

For nogle uger siden blev jeg spurgt, om jeg ville lave en kage i forbindelse med en julefrokost. Selskabet havde tidligere fået en lækker kage med ris ala mande, og derfor søgte jeg inspiration til en opskrift via andre madbloggere. Mit forslag blev godkendt, og arbejdsprocessen kunne begynde et par dage forinden selve festlighederne.

Som det første bør du  begynde med selve risengrøden.
2½dl vand
190g grødris
7½dl sødmælk

  1. Kom vandet i en gryde og kog det op.
  2. Hæld herefter grødrisene i det kogende vand og lad det koge i 2 min.
  3. Sødmælken tilsættes og koges langsomt op.
  4. Kog nu grøden ved svag varme og rør jævnligt i den.
  5. Når grøden er fast, tages den af kogepladen og stilles til afkøling.

Imens risengrød enten koger eller køler af kan du starte på bunden.
200g digestive kiks
200g vaniljekranse
130g smør

  1. Beklæd en springform på 23-25cm i diameter med bagepapir på bunden samt i kanten. Du kan også bruge kageplast til kanten.
  2. Knus kiks og vaniljekranse i evt. en foodprocesser.
  3. Kom smørret i en gryde og smelt det.
  4. Hæld den smeltede smør over de knuste kiks og vaniljekranse. Vend massen sammen.
  5. Kom hele massen i springformen og stil det på køl.

Når risengrøden er kold, kan du lave ris ala mande.
3dl piskefløde
2spsk vaniljesukker
½tsk mandelaroma
1tsk salt
½tsk citron
500g kold risengrød

  1. Pisk fløden til fløde, og tilsæt vaniljesukker, mandelaroma, salt samt citron.
  2. Vend den kolde risengrød forsigtig i fløden til en ensartet masse.

Lad ris ala mande “trække” lidt imens du forbereder geleén.
½l kirsebærsauce
5 blade husblads
1dl vand

  1. Blød husbladsen op i koldt vand.
  2. Si kirsebærene fra og kom dem på, som første lag ovenpå “kiksebunden”.
  3. Hæld kirsebærsaucen i en gryde med vand og kog det let op.
  4. Når husbladsene er blødgjort tilsættes de den varme/kogende kirsebærsauce. Rør indtil husbladsen er helt smeltet.
  5. Tag gryden af kogepladen, og lad den køle af indtil den er under 37grader.

Saml nu kagen lag for lag i denne rækkefølge:
– “kiksebund”
– kirsebærerne fra kirsebærsaucen
– ris ala mande
– gele af kirsebærsauce

Kagen kan du pynte af med finthakket hvid chokolade eller mandelsplitter.

Inspiration til kagen har jeg fundet hos Laura Buje, og undervejs lavet nogle tilretninger der passede mig bedre.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *