Aftensmad Salat

Kartoffelsalat

Særlig i sommertiden, hvor vi griller en del mere end resten af året, bruger jeg tid på at finde lækre forslag som tilbehør. Der er så mange spændende variationer af salater, hvor sommerfrugt- og grønt kombineres så de ender i en smagfuld sammensætning.

Der findes også de klassiske salater – særlig kartoffelsalat. Kartoffelsalater findes i flere forskellige udgaver – både den hvide dressing eller den gule (karry) samt i en grøn udgave. Skal jeg vælge én af de 3 nævnte, så er det klart den hvide kartoffelsalat jeg forfalder til. Og sådan har det nok altid været. På et tidspunkt havde jeg det som livret – altså frikadeller og kartoffelsalat.

Heldigvis er min familie, også rigtig glade for kartoffelsalat, så jeg ved det er en sikker vinder uanset hvad.

500-750g kartofler (gerne nye kartofler)
Lidt salt når kartoflerne koges

1. Skræld kartoflerne og kog dem møre i en gryde med vand og lidt salt.
2. Lad de kogte kartofler køle af, og rør dressingen sammen.

Dressing
100g mayonaise
2½dl creme fraish
1tsk dijon sennep
1 revet løg
1dl hakket krydderurt – f.eks. purløg, dild eller persille
Salt og peber
Pynt evt. med tomater og lidt krydderurt

3. Rør mayonaise, creme fraish, sennep, løg og krydderurt sammen i en skål.
4. Smag til med salt og peber.
5. Stil dressingen på køl indtil kartoflerne er afkølet.
6. Skær de afkølede kartofler i tern, og vend dem i dressingen til alle er dækket.
7. Pynt evt. med tomater, hakket agurker/peberfrugt og krydderurt.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina