Aftensmad

Koteletter i fad med bacon

Det er sæson for fad-og gryderetter når efteråret melder sig i kalenderen. Én sjælden men meget afholdt ret er koteletter i fad – nok mest hos vi voksne i husstanden. Selv sætter jeg pris på de tilsatte grønsager, der tilbederedes i fadet sammen med kødet, idet der så ikke nødvendigvis er behov for ekstra grønt på bordet.

Opskriften er tænkt igennem i mit “krøllede” hoved og skrevet ned på en blok en tidlig morgenstund. Også er det Marie-Louise der har prøvet den af for mig. Jeg sætter virkelig stor pris på, hun bare tager opgaven til sig og hjælper mig – særlig hvis jeg ikke har været tydelig nok i min formulering.

4 fadkoteletter
Salt og peber

1. Tænd ovnen på 200grader varmluft.
2. Læg koteletterne på et skærebræt, dup dem tørre med køkkenrulle og bank dem med kødhammeren på begge sider.
3. Varm en stegepande op med fedtstof.
4. Krydder koteletterne med salt og peber på begge siden inden de steges let.
5. Kom de let stegte koteletter i et ovnfast fad.

1pk. bacon i tern
1 hakket løg
1 glas champignon
1 strimlet peberfrugt
1 brik passata (passata er pureret tomater)/1 ds. hakket tomater
1½dl madlavningsfløde
Salt og peber

6. Steg løg, bacon og champignon på en stegepande. Brug evt. den samme som, da du stegte koteletterne.
7. Rør madlavningsfløde, passata og salt/peber sammen i en skål. Hæld det over koteletterne.
8. Fordel de stegte løg, bacon og champignon hen over fadet sammen med peberfrugterne.
9. Kom det ovnfaste fad i en forvarmet ovn i 20-25 minutter.

Kan serveres med ris, kartofler eller kartoffelmos samt evt. dampet grønsager. Selv havde vi kogt fuldkornsris og blomkålsris.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *