Kager

Kransekager

I morgen aften slutter år 2018, og et nyt år melder sig hurtig på banen for at tage over. Traditionen tro så mødes vi med naboerne i løbet af eftermiddagen, for at ønske hinanden et godt nytår. I år har vi taget tjansen, og åbner dørerne op for en times hyggelig samvær på årets sidste dag. Hver husstand møder ind med lidt godt til ganen, mens værtsparret som oftest står for pyntning og oprydning.

Jeg har dog tilladt mig at bage kransekage til naboerne, og tænker de alle godt kan have et stykke.

Kransekage
500g marcipan
100g sukker
½dl eller 1 bæger æggehvide

  1. Skær marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål.
  2. Tilsæt sukker og æggehvide. Ælt ingredienserne til en samlet masse.
  3. Pak kransekagemassen ind i husholdningsfilm eller en pose og lad den hvile i minimum ½ time.
  4. Tænd ovnen på 210grader traditionel ovn.
  5. Form din kransekage som du ønsker. (Jeg delte min masse i 4 stykker, og trillede hvert stykke i en lang pølse, så den havde en diameter på 2cm. Herefter skar jeg den i bidder af en størrelse på 5cm.)
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt nu kransekagestykkerne her på. (Tryk dem evt. lidt, så de bliver lidt spidse.)
  7. Bag dem nu i ovnen i 8-10 min.

Når kransekagerne er afkølet kan de pyntes i bunden med mørk chokolade samt glasur på toppen.

Mørk chokolade
1-2 håndfuld mørke chokoladeknapper

  1. Smelt chokoladen over et vandbad.
  2. Dyp kransekagestykkerne i chokoladen, og skrab let under hvert stykke for chokolade. Stil dem herefter til tørre på et stykke bagepapir.

Glasur
½dl eller 1 bæger æggehvide
250g flormelis

  1. Kom ingredienserne i en skål og rør det godt til en samlet flydende glasur.
  2. Glasuren kommes nu i en sprøjtepose, og du kan dekorerer dine kransekager.

Opskriften på glasur er fundet hos AMO.

Kransekager kan opbevares i køleskabet i ca. 1 uge. De kan også sagtens fryses til senere brug.

Velbekomme og godt nytår.

De bedste nytårshilsner fra
Christina

P.S. Hvis du ikke har læst mit seneste indlæg om året, der gik så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *