Madplan

Madplan uge 34

I mandags startede hverdagen for alvor her i huset med skole og fritidsinteresser.
Selv har jeg været på arbejde siden uge 32, så for mig betød det egentlig ikke så meget andet end:
– madpakkerne skal smøres
– skoletaskerne skal tjekkes efter
– ingen har mulighed for at sove længe
– …også er der som minimum 3 ud af 7 dage, der går med fritidsaktiviteter.

Jeg tænker, vi er mange, der står i samme situation. Her forsøger vi på bedste vis at få enderne til at nå sammen i hverdagen. Selv har jeg altid arbejdet fuldtid med skiftende arbejdstider. I de seneste ti år har arbejdstiderne været 8-16, og føler mig på en måde priviligeret. Priviligeret ved ikke længere at arbejde aftener eller weekender.

Noget der igennem årerne har hjulpet os meget i en travl hverdag er, en madplan. Det hele startede efter endt barsel med den ældste. Min mand havde, som håndværker, altid tidlig fri, mens jeg ofte arbejdede til sent i butik. Med et lille barn i familien, følte vi der var behov for, at vi var mere struktureret omkring aftensmåltidet. I dag glæder jeg, mig over vi har holdt fast, selvom arbejdstiderne har ændret sig.

For mig er det (næsten) fast rutine at der laves madplan fredag. Samtidig med får jeg også skrevet en indkøbsseddel, for så den efterfølgende morgenstund at handle ind til det meste af ugen. I løbet af ugen supplerer vi ofte med mælk, frugt/grønt og brød.

Madplan uge 34:

Mandag: Kogt hamburgerryg med kartofler og grønsager
Tirsdag: Medister med rødkål
Onsdag: Slagterens gyros i tortillas
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Salat med skinke, kartofler og æg
Lørdag: Marineret kalkunbryst på grill
Søndag: Rester

Jeg håber min madplan kan være til stor inspiration hos dig.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *