Aftensmad Forretter

Maskeret blomkål

Snart er det sommer. Eller faktisk, så har der allerede være gode antydninger af sommer indenfor de seneste måneder. Det er helt fantastisk når solen skinner og temperaturen stiger, så får jeg altid lyst til let og lækkert sommermad.

Blomkål er i høj kurs her i huset – særlig hos min mand. Selv kan jeg også godt lide det – både varmt, koldt og råt. Børnene derimod springer fuldstændig fra. Så er der bare mere til vi andre, og det smager også godt på anden dagen.

Maskeret blomkål er en gammel klassiker. Jeg mener, det var tilbage i 80’erne den kom frem. Som barn mindes jeg ikke vi fik den hjemme. Kan dog huske, vi var til fødselsdag hos min farfar på en sommerdag, hvor der var dækket op i haven, og der blev serveret maskeret blomkål til forret.

For mig kan den bruges som forret, en let hovedret eller på et koldt buffetbord.

1 blomkålshoved
4 æg
250g rejer – gerne fersk
100-200g ærter
10 små tomater
1/4 peberfrugt
100g feldsalat
Lidt klippet purløg til pynt

1. Fjern bladene omkring blomkålshovedet og kom det i en gryde med vand og salt. Kog det let i 10-12 min. til det er mørt. Stik evt. i blomkålen med en urtekniv, for at mærke om det har kogt nok.
2. Hæld den varme vand fra, og lad blomkålen køle i gryden.
3. Kog æggene til de er hårdkogte (kogetid 10 min.)

Imens blomkålen og æggene afkøles kan du røre dressingen sammen.

Dressing
3dl creme fraish
1-2 spsk sød fransk sennep
2 spsk klippet purløg
Salt og peber

4. Kom alle ingredienser i en skål og rør den sammen. Smag til med salt og peber. Lad dressingen trække indtil anretningen.
5. Når blomkålen og æggene er afkølet, skal der gøres klar til anretning på en stor tallerken eller i et fad.
6. Pil og del æggene samt skær tomaterne i 4 både.
7. Hak peberfrugten fint.
8. Placer blomkålshovedet på midten af fadet, og anret med salat, ærter, rejer, tomater, æg og peberfrugt rundt om det.
9. Hæld til sidst dressingen over blomkålshovedet, og pynt af med purløg.

TIP!
– Du kan sagtens koge blomkål og æg dagen forinden.
– Vent med at hælde dressingen over indtil servering.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

2 thoughts on “Maskeret blomkål”

  1. Har ikke prøvet det, men det ser usandsynlig lækkert ud. Er sikker på, at det smager lige så dejligt, som det ser ud,😊

    1. Hej Birger.
      Mange tak 🙂
      Du kan tro det smager godt.
      I bør næsten prøve det.
      Venligst
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *