Kager

Mormor’s brunkager

Brunkager er min favorit når, der skal bages julesmåkager. Som barn var det altid min mor der bagte brunkagerne, og det gør hun stadig. Eftersom jeg selv er blevet voksen har jeg fortsat traditionen med at bage dem. Opskriften på brunkager stammer fra min mormor, og hvor hun har den fra ved jeg ikke. Når det så er sagt, så synes jeg smagen af disse brunkager, giver mig det rette “spark” mod en god start på julens komme.

500g hvedemel
250g blød smør/bagemargarine (gerne i mindre stykker)
250g brun farin
2tsk stødt kanel
2tsk stødt nelliker
2tsk potaske oprørt med lidt vand
125g mørk sirup
75-100g hakket mandler

1. Kom alle ingredienser i røremaskinen og ælt dejen godt sammen. Kan også sagtens æltes sammen pr. håndkraft.
2. Hæld dejen ud på køkkenbordet og form 3 stænger med en diameter på 4-5cm.
3. Kom dem på et fad/skærebræt og pak dem dem ind i folie, for herefter at stille dem på køl indtil dejen er fast/hård – gerne til dagen efter.
4. Tænd ovnen på 170grader, og tag din brunkagedej ud af køleskabet.
5. Beklæd bageplader med bagepapir, for så at skære stængerne i tynde skiver og kom dem på bagepladerne.
6. Bag brunkagerne i 7-10 min. Hold øje med dem.
7. Køl de varme brunkager af på en rist, og opbevar dem i en lukket beholder.

Velbekomme.

De bedste julehilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *