Kager

Norsk chokoladekage

Denne version af en chokoladekage kan være svær at glemme. Sådan havde jeg det i hvert fald, efter jeg havde smagt den første gang. Det skete i forbindelse med et homeparty, hvor værtinden havde bagt den til os, så vi kunne nyde den i pausen.

Sidenhen har jeg bagt den af flere omgange – som regel i en stor bradepande til når vi er mange. Det kræver opskriften bliver fordoblet.

200g bagemargarine
2 1/4dl vand
4spsk usødet kakao
4½dl sukker
4½dl hvedemel
½tsk salt
1tsk natron
2 æg
1 1/4dl creme fraiche

1. Tænd din ovn på 190g alm. ovn.
2. Kom bagemargarine, vand og kakao i en gryde og lad det koge op. Efter opkoget bør den køle lidt af.
3. Vej sukker af i en skål, og hæld den lune blanding herover. Rør indtil det er opløst.
4. Sigt mel, salt og natron i, og vend det sammen.
5. Æg og creme fraiche piske let sammen i en skål. Hvorefter det vendes i dejen.
6. Beklæd en form (25 x 35 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri.
7. Bag kagen i 20-30 min.

Glasur
50g smør
3spsk mælk
2spsk usødet kakao
175g flormelis
1tsk vaniljesukker
Evt. kokos til pynt

1. Alle ingredienser kommes i en gryde og blandes ved svag varme.
2. Lad glasuren afkøle mens kagen er i ovnen.
3. Hæld den afkølede glasur over kagen imens den stadig er lun.
4. Drys evt. med kokos.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *