Kager

Rabarbermuffins med kokos og chokolade

I øjeblikket skyder der rigtig mange skud op fra vores rabarberplanter. Det skyldes det gode forårsvejr vi har haft igennem april, og som er fortsat her ind i maj. Det er, så rart at kunne plukke dem i egen have eller naboens som jeg gjorde forleden. Inden jeg gik fra naboen, havde jeg også taget en god rod med hjem.

Jeg har læst, at jo mere man plukker rabarberne desto mere skyder de, hvilket er rigtig dejlig, for så kan vi få fyldt i fryseren.

Rabarber er lidt af en delikatesse i mine øjne, og derfor nyder jeg goden, bare at kunne tage dem op anvende dem til kager eller en lækker dessert.

12 stk.

150g blødt smør eller bagemargarine
175g sukker
2 æg
2dl Cheasy Skyr vanilje
100g kokosmel
200g hvedemel
2tsk bagepulver
100g hakket ruby chokolade
50g hakket hvid chokolade
300g rabarber snittet i 0,5-1,0 cm

12 stk. store muffinsforme (amerikanske)

1. Tænd din ovn på 200g alm. ovn.
2. Pisk smør/bagemargarine og sukker blødt.
3. Tilsæt 1 æg af gangen og pisk til en luftig masse.
4. Vend skyr og kokosmel i.
5. Kom nu hvedemel og bagepulver i. Sørg for at vend det godt sammen.
6. Til sidst vendes den hakket chokolade og rabarber i.
7. Fordel nu dejen i de 12 muffinsforme, og bag dem i ovnen i 30-35 min.

Lad dine muffins køle af inden de nydes.

TIP!
Du kan:
– bytte skyr ud med creme fraish/kvark/tykmælk
– bruge andre frugter/bær end rabarber
– kun enten anvende ruby eller hvid chokolade

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *