Kager

Sommerlig jordbærtærte

Jordbær er indbegrebet af dansk sommer, og derfor skal de nydes når de er her. Sæsonen for jordbær er altid kort – synes jeg, og det er så ærgerligt. Der findes bare ikke noget bedre end frugt og grønsager, der er modnet helt naturligt af solens varme. Derfor vil jeg anbefale dig, at du får lavet en jordbærtærte indenfor de næste uger, hvor jordbærerne virkelig vælter frem i de danske haver.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og find en tærteform med en størrelse på 22-25 cm.

Mørdej
100g kold smør (skåret i stykker)
50g flormelis
150g hvedemel
1 lille æg

  1. Kom flormelis, hvedemel og smør i en skål og smuldre det sammen med fingerne.
  2. Massen samles med ægget.
  3. Stil dejen på køl i 30 min. og lad den hvile. Imens kan du fortsætte med mazarinmassen.

Mazarinmasse
175g marcipan (skåret i stykker)
150g sukker
100g smør (skåret i stykker)
2 æg
50g hvedemel

  1. Marcipan og sukker æltes sammen med hænderne til en samlet masse.
  2. Smørret tilsættes marcipanmassen og æltes så det bliver ensartet.
  3. Æggene røres nu i et af gangen.
  4. Til sidst vendes melet i.

Drys lidt hvedemel på dit bord, så du efter 30 min. kan rulle mørdejen ud i en størrelse, hvor den passer til din form. Sørg for at smøre din tærteform. Skær evt. den overskydende kant af.
Mazarinmassen kan nu hældes i og tærten bages i 20 min.

Kagen skal køle af inden du smører den med chokolade.

75-100g mørk chokolade smeltes over vandbad og pensles på kagen, hvorefter chokoladen får lov til at hærde.

Vaniljecreme
1 æg
15g Maizena majsstivelse
½ stang vanilje(du skal bruge kornene) eller 1tsk. vaniljesukker
2½dl sødmælk
40g rørsukker
2½dl fløde

  1. Kom æg og majsstivelse i en tykbundet gryde, hvor det piskes sammen.
  2. Hæld sødmælk, vanilje og rørsukker i gryden. Lav et opkog under omrøring, så massen bliver til en fast tyknet creme.
  3. Stil herefter cremen på køl. Kom evt. husholdningsfilm helt ned over cremen, så der ikke kommer luft under og der dannes “skind”.
  4. Fløden piskes til skum, og vendes i cremen når den er afkølet.
  5. Fordel herefter cremen på din tærtebund.

TIP! Hvis du bruger korn fra vaniljestangen, kan du med fordel skille kornene fra hinanden ved at mose dem sammen med lidt af din rørsukker.

Pynt
500g jordbær (du kan evt. også pynte med hindbær, nektariner, vindruer, blommer)
Flormelis
Citronmelisse

Bunden til jordbærtærten kan sagtens bages dagen forinden, så du blot på dagen skal smøre cremen på og pynte kagen af.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *