Aftensmad

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er én af de nemmest og hurtige retter at lave. Det har taget mig mange år at finde ud af, noget så simpelt kan smage så godt.

Første gang jeg smagte spaghetti carbonara, var jeg på telttur med nogle klassekammerater. Vi skulle have nem og hurtig mad. Den gang var det bare en færdigret, hvor vi blot skulle tilsætte kogende vand. Lad mig sige det således – jeg var ingen måde imponeret! Sidenhen rørte jeg det ikke i flere år, før indtil for nogle år siden.

Så sent som her til aften har vi fået spaghetti carbonara til aftensmad, og fadet er “slikket” når vi er færdige. Det er en sand fornøjelse, at se hele familien spise med stor velbehag.

Retten er til 4 personer.

150g bacon i skiver
1 stort finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
300g fuldkornsspaghetti
1dl fløde
60g parmesanost + ca. 30g til pyntning inden servering
2 pasteuriseret æggeblommer
1dl kogende vand fra spaghettien
Salt og peber
Lidt basilikum
Smør til stegning
Olie til vandet, hvori du skal koge spaghettien.

  1. Skær bacon i skiver i mindre stykker.
  2. Smelt smørret på en stegepande med høj kant.
  3. Sæt en gryde over med letsaltet vand og lidt olie. Når vandet koger tilsættes spaghettien og kog den efter pakkens anvisninger.
  4. Steg bacon, løg og hvidløg gyldent på stegepanden.
  5. Tilsæt fløde når løgene er stegt bløde og vend det godt rundt. Herefter tages stegpanden af varmen.
  6. Når spaghettien er kogt færdig, flyttes den over i stegepanden, hvor den vendes sammen med parmesanost, æggeblommer og 1dl vand fra spaghettien.
  7. Smag retten til med salt og peber, hvorefter den anrettes med parmesanost og basilikum.

Velbekomme.

De bedste hilsner fra
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *